V článku píší, že výdělečná není ta z belgické čokolády, která zdaleka ne pokaždé musí být v nabídce, a několika dalších druhů, často na zkoušku. Takže ono to nelze určit, ale velká většina prodeje zmrzliny bude výdělečná. Je ostuda novinářů, že se snaží budit jiný dojem, a pana Hrivňáka otázkami tlačí do senzace. On sám, mám dojem, to bere jinak.
Mimochodem, z 1 litru zmrzliny uděláte cca 33 kopečků. V 1 litru zmrzliny 1 kg čokolády určitě nebude, takže řekněme že i ta nejprodělejčnější zmrzlina na tom bude tak, že cena zaplatí suroviny, DPH, energie, a nezbude na vlastní práci a nájem.
Inu, kdo chce docela slušnou zmrzlinu, může si koupit v Lidlu vaničku 1 l za 60 Kč. Kdo chce opravdu dobrou zmrzlinu, pokud velkou náhodou nemá poblíž slušnou cukrárnu, musí si ji udělat sám. Nakonec, domácí zmrzlinovač stojí jako 2-3 litry předražené a přeslazené značky HD.