V článku píší, že výdělečná není ta z belgické čokolády, která zdaleka ne pokaždé musí být v nabídce, a několika dalších druhů, často na zkoušku. Takže ono to nelze určit, ale velká většina prodeje zmrzliny bude výdělečná. Je ostuda novinářů, že se snaží budit jiný dojem, a pana Hrivňáka otázkami tlačí do senzace. On sám, mám dojem, to bere jinak.
Mimochodem, z 1 litru zmrzliny uděláte cca 33 kopečků. V 1 litru zmrzliny 1 kg čokolády určitě nebude, takže řekněme že i ta nejprodělejčnější zmrzlina na tom bude tak, že cena zaplatí suroviny, DPH, energie, a nezbude na vlastní práci a nájem.
Inu, kdo chce docela slušnou zmrzlinu, může si koupit v Lidlu vaničku 1 l za 60 Kč. Kdo chce opravdu dobrou zmrzlinu, pokud velkou náhodou nemá poblíž slušnou cukrárnu, musí si ji udělat sám. Nakonec, domácí zmrzlinovač stojí jako 2-3 litry předražené a přeslazené značky HD.
Mimochodem, z 1 litru zmrzliny uděláte cca 33 kopečků. V 1 litru zmrzliny 1 kg čokolády určitě nebude
To prosímtě neřeš. Čepelíková je prostě megaexpertka na zmrzlinu, jak dokazuje ostatně i "test" Jak poznat kvalitní zmrzlinu, spočívající ve vyfocení rozteklých zmrzlin a sdělení, že vzduchu a vody je tam "opravdu hodně".
:-DDD
ono dost zalezi jakou maji "lzici" u nas davaji 50ml/15kc kopecky coz je rekneme 20 porci na litr, tech 33 porci neni opravdu pravidlo.
ja osobne preferuji drene/sorbety nez smetanove zmrzliny. takze kdyz jedem nekde kolem sadu a vidim tam treba merunky za 10kc/kg samosber, tak na 15min zastavime, naskubem bedynku za stovku a mam na 2 mesice super "zmrzlinu". to samy kdyz jsou jahody, broskve nebo melouny a na podzim vyborny sorbet z hrusek a sumiveho vina.
Pěkný den,
jen několik upřesnění k Vašemu poznatkům: V článku se píše o italské čokoládě Amedei - to je ta, na které se z prostého důvodu vydělat nedá. Není řeč o belgické čokoládě, byť tato také není za babku.
Samozřejmě, že zmrzlina 2AD není charita, uvedla jsem jen dva příklady zmrzlin, na kterých se vydělat nedá, pokud tedy nebude prodávána za jinou cenu než ostatní, což pan majitel nechce.
Pan Hrivňák na mě rozhodně nepůsobil jako člověk, který by se dal někam tlačit, a už vůbec ne do senzace.
Nikdo nepsal, že do litru zmrzliny 2AD se vede kilo čokolády, řeč je o vaničce, která má objem 4, 5 litru.
Kateřina Čepelíková
Vitalia.cz
V článku se píše o italské čokoládě Amedei - to je ta, na které se z prostého důvodu vydělat nedá.
Prosím vás, a proč se na ní vydělat nedá? 4,5 litru zmrzliny, to je min. nějakých 100 porcí po 20 Kč. Čokoláda stále 1000. Mlíko a smetanu tam lejou z posvátné krávy za 200 Kč litr, nebo jak? Co jste měla ve škole z matematiky?
ac do prahy jezdim x krat do roka, tak zmrzlinu jsem si tam dal naposled nekdy pred 30 lety. to vazne dnes nekdo uctuje 50kc resp. 2€ za kopecek zmrzliny? a skutecne se najde i nekdo kdo to je ochoten koupit?
netrpim sice nouzi a bez mrknuti oka dam 4-5 stovek za dobry kvalitni obed/veceri, ale dat 50kc za kopecek to bych si radeji ruku urazil.