Jaké jsou stravovací návyky Čechů? Krabičky si do práce nikdy nenosí padesát čtyři procent z nás, a pokud krabičkou obědy v pracovním týdnu řešíme, tak maximálně jednou či dvakrát do týdne. A ani jednou za měsíc neřeší oběd rozvozem pět procent Čechů. Pravidelnou odpolední svačinku si pak dopřávají tři ze čtyř Čechů. Průzkum také ukázal, že kohoutková v drtivé většině poráží balenou vodu. Výsledky vycházejí z průzkumu rozvozové služby Ordr, která zajišťuje rozvoz obědů a večeří v širším centru Prahy.
Obědy z rozvozu táhnou více než večeře
Na rozdíl od obědů z rozvozových služeb a restaurací, které dotazovaní berou takřka za denní samozřejmost, zdrženlivější jsou v případě večeří. Z výsledků vychází, že pravidelně večeří osmdesát procent Čechů, ovšem rozvozem alespoň jednou týdně řeší večeře pouze každý čtvrtý z nás. „Večeře z rozvozu jsou spíše občasným řešením, jak ukazuje náš dotazník, ale také data z našeho systému. Obědy mají řadu stálých zákazníků, kteří objednávají opakovaně. V případě večeří vidíme výraznější diverzitu, kdy zájem o ně má více zákazníků, kteří ovšem objednávají méně pravidelně,“ komentuje data ředitel rozvozové služby Jakub Plas. Jeho slova doplňuje údaj, že jednou až třikrát do měsíce objedná čtyřicet osm procent dotázaných. Večeře přes rozvoz nikdy neobjednává více než jedna čtvrtina Čechů.
Více dat z průzkumu najdete ve fotogalerii.
Zdroj: TZ Ordr.cz