Čuně - takový zajímavý paradox, je to jediné známé jateční zvíře, kde není známá žádná alergie na cokoli z něj. Na druhé straně tučné čuněčí maso nám skutečně moc neprospívá, přestože výrobky z čuněčího masa a obecně z čuněte jsou velmi chutné. Geneticky jsme mu nejblíže, ale jaksi nám neprospívá.
Obecně vše,l co děláme proto, abychom nasytili lidstvo, je přesně to, co dělat nemáme. Všechno to šlechtění plodin a zvířat a vymýšlení jídel, která nám neprospívají, ale jsou chutná a zasytí, vede do horoucích pekel. A může si Pohlreich vykládat co chce a dělat z gastronomie pupek světa, nezmění to.
Vše souvisí se vším, když přestaneme chovat krávy kvůli mléku a masu, nebude dost hnoje na pole atd. Stačí si to dát tak nějak dohromady a zjistíme, že se točíme v začarovaném kruhu a jakékoli tzv. poznatky vědců jsou naprosto k ničemu.