Hlavní navigace

Názor k článku Některé nemocniční lékárny vybírají nový poplatek. Kde lidé zaplatí 50, 90, nebo sto korun? od KarelE - Tohle zavání jako tlak na revizi toho, jak...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 20. 3. 2024 13:49

    KarelE

    Tohle zavání jako tlak na revizi toho, jak funguje lékařská pohotovostní služba.

    Tahle věta: "kdy nejspíš netrpí akutními potížemi, jejichž řešení nesnese odkladu"

    Znamená to, že člověk s chřipkou má buď trpět do rána, nebo si za paralen připlatit 100 Kč, nebo si rovnou zajít na pohotovost? A na pohotovosti trvat na tom, že mu musí dát recept na cokoliv, jen aby v lékárně nemusel platit? Na paralen mu recept napsat nemohou, tak by mohli třebas na... hmm.. erdomed? Jen aby nemusel platit.

    A co děti? Ty mám s teplotou/zácpou­/kašlem brát také na pohotovost a opět se domáhat jakéhokoliv receptu, jen abych v lékárně mohl paralen/nurofen/co­koliv cokoliv co člověk normálně na tyhle situace používá koupit bez příplatku?

    Já nevěřím tomu, že v lékárně v noci nakupují lidé z dlouhé chvíle. Nakupují tam proto, že je jim zle a v lékárně je volně prodejný lék, který jim uleví. Jasně, že bez něj neumřou. Ale i tak.

    Plus tedy jak to má řešit pohotovost? Co když je pacient ve stavu, kdy potřebuje lék, ale ten je volně prodejný a není hrazený pojišťovnou? Má pacient dostat nějaký "kupón" na nákup bez slevy? Já od lékaře běžně odcházím s lístečkem s názvem léku, co si mám koupit za své. Naposledy si pamatuji, že to byl "sprej na propláchnutí nosu, mořská voda s mědí". A akutní to tedy fakt bylo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).