no to je zase článek... Podobným lidem bych povinně pouštěl "Sůl nad zlato". Sůl je potřeba. I dobytek má na pastvě sůl, kterou olizuje. Pokud by se lidé chovali tak, že by rozhodovali sami o tom, jestli mají chuť na slané nebo ne, nebylo by potřeba podobných poradců. Tělo samo si řekne co chce, stačí se ho naučit poslouchat. Rozhodně si nemyslím, že evropská kuchyně používá moc soli. Co třeba asijská, kde se jí používá mnohonásobně více. A vliv na zdraví, nenechte se vysmát, to jsou jen spekulace. Oni holt tihle šarlatáni a šamani musí být z něčeho živeni... To je asi jako s obsahem železa ve špenátu :-D
Vy račte být taky odborník na výživu? Mohu se zeptat, kde jste ji studoval, že zpochybňujete řadu vědeckých studií, které dokazují korelaci přílišné konzumace soli s různými závažnými chorobami? Samozřejmě, bez soli to nejde, ale pokud jí je několikanásobně víc, než tělo potřebuje, je to špatně. Totéž ostatně platí třwebas i o cukru. A co se týče té asijské kuchyně, třebas v Indii jsem se nikde nesetkal s tak přesoleným jídlem jako u nás. Ono nejde takhle zevšeobecňovat.