Já osobně nemám problém s tím, že člověk je všežravec. Maso na lidský jídelníček odjakživa patřilo. S čím ale mám problém, to je koncentrákový způsob "chovu" jatečných zvířat. Příčí se mi v krku kuře, když vím, že bylo vykrmeno směsí odpadu, hormonů a antibiotik, nepoznalo denní světlo ani čerstvý vzduch a jako život (a milionů jeho souputníků) i jeho smrt byla průmyslová a krutá. Raději bych si dala kuře, které vyrostlo někde na zahradě s hejnem slepic, chodilo po pozemku hrabalo si na hnoji a škubalo trávu a když přišel jeho čas, hospodář mu jedním švihnutím srazil hlavu a bylo po všem dřív, než si milé kuře stačilo všimnout. A pokud by mně náhodou chtěl někdo obvinit z demagogie, ať to nejdříve zkusí. Ono to "domácí" maso je objektivně lepší než to z koncentráku.