Názor k článku Odmítání masa = správná etická volba? od zetor milda - Protože přepočítáme-li kolik je potřeba půdy na výrobu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 6. 3. 2011 16:15

    zetor milda (neregistrovaný)

    Protože přepočítáme-li kolik je potřeba půdy na výrobu je na tom maso podstatně hůř. Otázka není jestli jíst maso je, či není barbarské, ale jak moc jsme bezohlední k přírodě jen z důvodu našeho nasycení. Příroda zbytky nenechá a vesměs nezabíjí bez nutné příčiny. A taky jsme zlí hospodáři >Je vypočítáno, že 1 ha půdy může uživit 7 vegetariánů, zatímco masojed pro svou obživu potřebuje 2 ha půdy (zahrada, louka, pole). Na výrobu 1 t hovězího masa je zapotřebí 10-20 tun vysoce hodnotného krmiva. Zrno, nutno k vykrmení jednoho vepře, vystačilo by člověku na mnohem delší dobu než maso tohoto zvířete. Na vyrobení jistého množství živočišné bílkoviny je zapotřebí 5krát více půdy než na výrobu stejného množství rostlinné bílkoviny. Ročně na světě umírá půl miliónu lidí hladem.< Stačilo by jen upravit rodiči jídelníček a když maso jíst, tak raději méněkrát v týdnu. Je to stejné, jako bychom se bez nemuseli složitě ekonomicky zamýšlet pořídit si elektromobil, hybrid či diesel. Jestli svítit zářivkou či novým LED osvětlením. Pud sebezáchovy nám velí sáhnout po menším zlu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).