Odmítli jsme desítky prodejců, říká pořadatel Plzeňských farmářských trhů

24. 7. 2012

Sdílet

Letní Plzeňské farmářské trhy nabídnou široký sortiment dobrého jídla. Na kvalitě si tu zakládají. Plzeňské farmářské trhy se již staly pravidelnou součástí městského života v Plzni. V sobotu dopoledne (8 – 12h) 28. července opět zaplní desítky prodejců prvotřídních nejen regionálních potravin okolí Mlýnské strouhy a nádvoří hotelu Gondola. Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Letní Plzeňské farmářské trhy nabídnou široký sortiment dobrého jídla. Na kvalitě si tu zakládají.

Plzeňské farmářské trhy se již staly pravidelnou součástí městského života v Plzni. V sobotu dopoledne (8 – 12h) 28. července opět zaplní desítky prodejců prvotřídních nejen regionálních potravin okolí Mlýnské strouhy a nádvoří hotelu Gondola. Pořadatelem Plzeňských farmářských trhů je občanské sdružení ENVIC ve spolupráci s hotelem Gondola.

Opravdové jídlo na Plzeňských farmářských trzích…

Mnoho obchodů prodává potraviny, které se dají jen těžko nazývat skutečným, kvalitním jídlem. Jejich původ je mnohdy nejasný, složení uvedené na obalu neodpovídá obsahu… Naproti tomu na Plzeňských farmářských trzích jsou nabízeny jen potraviny s prověřeným původem a vysokou kvalitou. Striktně je dodržován princip prodeje výhradně tuzemských potravin.  „Za tři roky pořádání farmářských trhů jsme byli nuceni odmítnout desítky prodejců, kteří bohužel nepochopili základní principy Plzeňských farmářských trhů“, vysvětluje Tomáš Popp, koordinátor trhů z občanského sdružení ENVIC.

Co najdete na Plzeňských farmářských trzích?

Maso, klobásy, šunku nebo skvělý lovecký salám z vepříků chovaných v ekologickém zemědělství přiveze biofarma Sasov. Uzenáři z Terešova nabídnou opět kompletní sortiment svých uzenin (tlačenka z plece, domácí nádivka….). Oblíbené se staly všechny pekařské výrobky z pekařství Rendl ze Sušice. U jejich stánku se vždy tvoří nejdelší fronty. Jako tradičně přijedou zelináři ze Zlínska, Plzeňska i Středních Čech, ovocnáři ze Slaného, Nebílov a Vlkova nad Lesy. Skvělé pečivo napečou pekaři z Dobřan i Plzně. Vynikající koláče, muffiny a dorty nabídne Anděl Station z Plzně.

Valašské frgály hledejte u stánku pekařství Fimako, které díky kontaktům na jižní Moravě přiveze i meruňky z tradičních pěstitelských oblastí. Pan Martínek z Osvračína bude prodávat vajíčka z vlastní farmy. Chlazená kuřata najdete u stánku farmy Zephyr. Na čerstvé i zpracované ryby se můžete těšit z CHKO Český les a ze Šumavy (Pstruhařství mlýny). Maso a uzeniny nakoupíte u stánku ANGUS FARM, nebo pana Zacpala ze Stříbra. Vyzrálé hovězí maso bude prodávat farma Drouhaveč. ZEFA Volary nabídne vynikající zvěřinové uzeniny, hovězí maso z vlastního chovu a senzační, na trzích velmi oblíbené, uzeniny (špekáčky, salámy…).

Mošty budou prodávat ovocnáři z Nebílov a Stvolenská moštárna. Kozí, kravské i ovčí sýry bude možné zakoupit z Horského statku Abertamy, biofarmy Držovice, biofarmy Slunečná a chráněné dílny Simabelle. Nebude chybět ani minimlékárna Joma, která nabídne úžasné mléčné výrobky (tvaroh, jogurty, kysané mléko, čerstvé sýry…).

Prodávat se bude mnohem více lahůdek. Kompletní seznam a informace o prodejcích najdete na www.plzensketrhy.cz.

Další Plzeňské farmářské trhy se pak uskuteční 11. srpna a budou opět ve znamení regionálních potravin.

Termíny, aktuality, vyhledávání v celé ČR: Vitalia.cz/FARMÁŘSKÉ TRHY

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).