Škoda, že v článku je uveden pouze jeden druh odšťavňovačů a to zrovna ten horší.
Existují i odšťavňovače na principu lisu a to jak v čistě mechanickém provedení (vypadá to podobně jako mlýnek na maso, jen má kromě otvoru na konci, kde vypadává vymačkaná dužnina i odvor z boku, kde vytéká šťáva), jak jako příslušenství k robotům (např. k Bosch MUM).
Tyto jsou sice konstrukčně složitější (a tedy dražší), ale jinak mají pouze výhody. Zatímco odstředivý odšťavňovač ovoce rozemele (a tedy i s peckami, což způsobuje nahořklost šťávy u ovoce s drobnými peckami, jako víno, rybíz, atd) a odstředí (zde je důležitý počet otáček, protože čím nižší, tím více šťávy zbývá v dužnině, která se vyhodí, pokud se nepoužije např. na vaření (do polévky, např. u zeleniny)).