Názor k článku Odšťavňovače skousnou jablka vcelku, víc jim vadí drobné ovoce od Patrik Chrz - Škoda, že v článku je uveden pouze jeden...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 15. 12. 2011 13:27

    Patrik Chrz

    Škoda, že v článku je uveden pouze jeden druh odšťavňovačů a to zrovna ten horší.
    Existují i odšťavňovače na principu lisu a to jak v čistě mechanickém provedení (vypadá to podobně jako mlýnek na maso, jen má kromě otvoru na konci, kde vypadává vymačkaná dužnina i odvor z boku, kde vytéká šťáva), jak jako příslušenství k robotům (např. k Bosch MUM).
    Tyto jsou sice konstrukčně složitější (a tedy dražší), ale jinak mají pouze výhody. Zatímco odstředivý odšťavňovač ovoce rozemele (a tedy i s peckami, což způsobuje nahořklost šťávy u ovoce s drobnými peckami, jako víno, rybíz, atd) a odstředí (zde je důležitý počet otáček, protože čím nižší, tím více šťávy zbývá v dužnině, která se vyhodí, pokud se nepoužije např. na vaření (do polévky, např. u zeleniny)).

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).