Práveže ani nezasýti. Pri steaku so zeleninou nie je problém sa prejesť, ale "ďalší keksík už nezvládnem" som ešte nikoho nepočul povedať. :-) A problém nie je len pšenica ale sacharidy všeobecne, najmä ich vplyv na funkciu hormónov leptín a inzulín. Vzniká leptínová rezistencia, zvýšenie podkožného tuku a začarovaný kruh, z ktorého je ťažké sa dostať. Nielen pšenica ale čokoľvek sacharidové spôsobuje nadvládu tuku nad rozumom :-) a to doslova.
Příkladů je celá řada. Chleba nemusí obsahovat chemikálií na tři řádky, stačí jen mouka (pokud možno žitná, špaldová, pohanková) voda a sůl. Místo kvasnic poctivý kvásek a žádná pekárnička, ale obyčejná trouba a plech: http://dobreazdrave.cz/kvaskovy-chleb-peceny-v-troube/