Názor k článku Ne každý olej "na smažení" se k němu skutečně hodí od M - Se sádlem se shodneme :) Tam ale já...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 21. 2. 2012 17:27

    M (neregistrovaný)

    Se sádlem se shodneme :) Tam ale já ještě rozlišuju původ (volný chov vs nevímkolikpra­satnametrčtve­reční). Jednak pro dobrý pocit, jednak proto, že věřím, že v nějaké formě se stres těch zvířat dostane i do produktů z nich.

    Jinak však vidím poslední odstavec. Nejhorší je podle mě právě slunečnicový a řepný olej. O tomto lze vést polemiku, to by však bylo na delší debatu (v rychlosti - polynenasycené mastné kyseliny, poměr omega6 ku omega3 kyselinám). Zároveň také nesouhlasím, že je vlastně jedno, co jíme, pokud je to s "mírou". Když pominu gurmánský/chuťový aspekt, tak zdraví je komplexní věc a nejde jen o kalorie :)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).