Názor k článku Ne každý olej "na smažení" se k němu skutečně hodí od Radka - Mám bohužel zcela opačný názor. Žila jsem dlouho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 8. 2013 23:16

    Radka (neregistrovaný)

    Mám bohužel zcela opačný názor. Žila jsem dlouho v zahraničí a můžu Vám potvrdit, že NEEXISTUJE ani řecká, ani španělská, italská, snad ani francouzská rodina, která by si místo domácího kvalitního extra panenského olivového oleje na smažení a vaření nakoupila v supermarketu slunečnicový rafinovaný olej či sádlo. Ano, sádlo uznávám, ale z chemického hlediská má mnohem nižší kouřový bod..... tedy se připaluje při nižší teplotě, než vámi neuznávaný olivový olej.

    Olivový olej extra panenský..... 207/210°C
    Sádlo .............­.............188°C
    Kokosový olej.........­..........asi 170°C
    Máslo........­.............­......120-150°C

    Další informace o tucích např. zde http://cs.wikipedia.org/wiki/S%C3%A1dlo_(tuk)

    nebo o kouřových bodech zde:
    http://www.olivovyobchod.cz/olivovyshop/2-OLIVOVY-OLEJ

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).