Názor k článku Ne každý olej "na smažení" se k němu skutečně hodí od EC - Ghee (prepustene maslo) ma jeste vyrazne vyssi smoke...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 8. 2013 8:59

    EC (neregistrovaný)

    Ghee (prepustene maslo) ma jeste vyrazne vyssi smoke point (az k 250). U oleju pak zalezi i na stupni rafinace, vami udana teplota u kokosaku plati pro nerafinovany, rafinovany ji ma vys. Olivovy olej je v pohode, akorat ztraci aroma a hodne zalezi na zpusobu a miste pestovani, je tam vysoka variabilita. Proto taky kazda stranka udava dost jine udaje. Casto najdete napr. u extra virgin olivoveho teplotu 160 a vys u tech mene "virgin". Tak si vyberte.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).