> Vy si vážně myslíte, že si vezmu jednu knihu a udělám podle ní článek, bez ověřování a použití dalších zdrojů?
Váš článek tak opravdu působil, protože jste uvedl jen jeden.
> Článek doporučuje olivový olej proto, že ho bez výjimky doporučuje dalších X odborných zdrojů.
A dalších Y odborných zdrojů nachází díry v tvrzeních těch X : sekce kritika na http://en.wikipedia.org/wiki/Seven_Countries_Study
To je ale přesně to, co zmiňoval EC. Data ze sedmi sedí, ale když se přidají data z dalších zemí, tak se korelace ztrácí. Já si to nedokážu vysvětlit jinak, než že jsou tam i další vlivy než jen olivový olej (respektive nenasycené mastné kyseliny).
Pro čecha je dokonce místo oliv vhodnější řepka, protože obsahuje daleko víc omega mastných kyselin. Středomořské národy jí daleko víc ryb, takže jim to nevadí. (http://www.zdrava-vyziva.net/repkovy-olej.php)