Názor k článku Olivový olej můžete konzumovat ve velkém od sud - jde o poměr omega3 a omega6 polynenasycených MK.....

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 7. 6. 2012 21:21

    sud (neregistrovaný)

    jde o poměr omega3 a omega6 polynenasycených MK.. ideál je (pokud se pamatuji) 1:1, řepkový olej má asi 1:2 a olivový ovšem cca 1:6 a více
    řepkový je tedy z tohoto hlediska kvalitnější, obsahuje ovšem stopy transkyselin.. olivový zase znatelně nasycených MK, což vyvažuje fytosteroly
    ty poměry neberte absolutně a ani složení olejů není konstantní.. řepkový olej má zkrátka k ideálnímu složení, které nejpříznivěji ovlivňuje cholesterol, nejblíže a celkově se dá říct, že pokud něco pro zdraví cestou oleje, pak začít skrz domácí řepkový a ladit to drahým olivovým :-)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).