Vas pohled chapu, ale zkuste kupovat bezne oleje ve vice zemich - treba CR, IT a ESP. Ty prodavane v supermarketech v cechach jsou proste jine, byt maji stejnou nalepku jako ty prodavane na jihu.
V ESP koupite zcela bezne dobry extra panensky v plastu, protoze jeho spotreba je takova, ze material lahve nema takovou vahu, navic se nenechava venku - na denni pouziti se cast oleje prelije do olejnicky, zbytek je ulozen (na tu chvili :)) abych rekla pravdu, na nalepku uz moc nekoukam, ty oleje jsou vzdycky cerstve, tady si nikdo nedovoli Vam prodat stary sunt (aspon u oleje to plati).
pokud chce nekdo extra na studenou kuchyni a nejakou specialitku, jede na venkov a bere z domacich a drobnych lisoven - tam je cena pochopitelne vyssi, mazli se s tim. Jinak spanelske olivy se vozi do Italie a lisuje se z nich "italsky" olej
Pokud v CR a jinych zemich nekdo nema vetsi zkusenost s oliv olejem, nema sanci poznat, jak na tom koupeny olej je. Proto jednou koupit drazsi v krame, kde si na kvalitu potrpi a neprodaji Vam zadny hnus. Pak uz se daji jak rikate kupovat levnejsi a testovat, v supermarketu levnejsi nemusi znamenat horsi, zrovna jako drahy casto nema nic spolecneho s kvalitou