Ano, přesné. Ale,syrečky z EU, již zralé, stojí 3x tolik a nelze je již dlouho skladovat, protože právě oni velmi brzy zplesniví. Loštické se posílají do distribuce téměř stejné jako byly ty před sto lety a zrovna tak nezralé abvy je čas a teplo nechal dozrát u Vás doma, jinak byste je museli jíst ihned. Pán, který článek psal se buď úmyslně nebo nevědomky snažil, podle mě, propagovat syrečky z dovozu.
Loštické si ,po tom co je donesete domů, necháte dozrát sami. Je na Vás zda pouze v originálu, nebo v troše piva, cukru, bylinek..Po 14 a 21 dnech v uzavřené sklenici jsou stejné jako kdysi. Změknou, "zavoní", jejich konzistence je mírně mazlavá a jejich chuť dokonalá.
Proč ten pán píše opak nevím, ale malinko tam vidím úmysl. Honza
Zkrátka: EU s tím nemá nic společného. Jedná se pouze o chybu firmy, o přehnané šetření na distribučních nákladech a výrobní technologii.
EU je sice spolek, s šíleným vedením, vydávající spousty nesmyslných nařízení. Ale také je EU často používaná výmluva pro hodně gaunerů, neználků a nemehel.
S Olomouckými tvarůžky od firmy A.W. je už nejméně 10 let konec. Nejde jen o změnu na levnější a horší technologii. Výrobky jsou dodávány "podtržené", nezralé. Což je právě hlavní důvod, proč dnes tolik nesmrdí.
A není už šance je nechat dozrát, po cestě téměř vždy kulturu zabijí, takže už nedozrají, pouze hnijí.
Kromě toho - cena. Když to srovnám s zahraničními výrobky stejného typu, tyto jsou výrazně levnější, dnes i při lepší kvalitě. Dříve to bylo s kvalitou naopak.
Souhlas, nezralé tvarůžky prodávají i v podnikové prodejně v Lošticích. Pokud ovšem nepokládají za dozrálé i ty, které mají tvarohový střed.
Já tvarůžky po zakoupení hermeticky uzavřu do sklenice a nechám dobře 14 dní i déle ve spíži. Zatím mi nikdy neshnily.
Se zahraničními výrobky bych je ale nesrovnával, ta chuť to není.
On je snad problém v tom, že nesmějí přijít po celou dobu pod určitou teplotu. Tušímže 4°C, ale z hlavy přesně nevím. Zkrátka jde o to, že se tím proces zrání zarazí, protože ty bakterie jsou relativně háklivé na podmínky. Potom to hnije, je to měkké, začne z toho vytékat tekutina...
On je i problém v tom, že se mají skladovat 4-8°C, což je ale více, nežli má být v lednici, a většina lidí má (3°C). Další věc jsou obchodníci, kteří prodávají a skladují v běžném chlaďáku. Také doprava na tom nebude lépe.
Dříve, pamatuji ještě za minulého režimu v Jednotě, to měli pod dekly, za vyšší teploty.
Před lety se firma vymlouvala, že nedozrálost je prý požadavkem obchodníků - což je pitomost. Ono, kdyby byly zralé, tak na konci to špatné zacházení snesou, a šlo by to. A obchodník by si prosadil možnost vratky neprodaného, jako u pekařů.
Ale jdi ty mudrlante A viš co? Pověz nám, které nařízení EU nařídilo "odstranit dřevěné police měsíce až léta promořené potřebnými bakteriemi".
Kdyby jsi se nad tím zamyslel, tak by ti samotnému došlo, jaké pitomosti plácáš. I výrobce tvrdí, že "startovací kultura" se tam dostává jinak. A taky by ta tvoje pitomost znamenala, že například by nešel v EU vyrábět koňak, portské, a spousta dalšího.
A s tám gulášem, to je tak nehorázně pitomé, že to ani nebudu komentovat.
V předešlé diskuzi měl každý z vás trochu pravdy. Vše je o penězích. Kdyby majitelé byli trochu skromnější a ne za každou cenu (na úkor kvality) chtěli vydělat co nejvíc peněz... ,,kdyby,, Buďte rádi, že jste neviděli výrobní postup a kvalitu tvarůžků, než se zabalí. Vsadím se, že už nikdy by jste je nedali do pusy.
Dobrý den, svůj článek jste slečno/paní degradovala hned ze začátku, když jste napsala takovou pitomost, že Loštice leží na jižní Moravě.. Pletete si pojmy s dojmy, Loštice se nachází malý kousek od Olomouce, tedy v Olomouckém kraji, a i proto mimo jiné název Olomoucké tvarůžky.. Kromě toho jsou v Lošticích hákliví na označování "syrečky" apod., protože u nich se odpradávna vyráběly poctivé tvarůžky.. Syrečky se u nás vyrábí dodnes v různých částech ČR.. Tvarůžky se odjakživa vyráběly a vyrábět budou v Lošticích.. Pěkný den..
Jakto, že nesmrdí? Samozřejmě že smrdí, jen je holt nedostanete koupit zralé. My je dle receptu z jedné hospody, která se s námi podělila o tajemství necháváme zrát v sýroboxu od Tupperware pár dní při pokojové teplotě rozložené tak, aby k nim mohl vzduch. Po pár dnech odcházejí a smrdí tak, že za box jsem opravdu velmi vděčen. Ten smrdí ještě několik týdnů po umytí...