Názor k článku Olomoucké tvarůžky: Proč už syrečky nesmrdí? od * - On je snad problém v tom, že nesmějí...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 4. 2016 17:40

    * (neregistrovaný)

    On je snad problém v tom, že nesmějí přijít po celou dobu pod určitou teplotu. Tušímže 4°C, ale z hlavy přesně nevím. Zkrátka jde o to, že se tím proces zrání zarazí, protože ty bakterie jsou relativně háklivé na podmínky. Potom to hnije, je to měkké, začne z toho vytékat tekutina...

    On je i problém v tom, že se mají skladovat 4-8°C, což je ale více, nežli má být v lednici, a většina lidí má (3°C). Další věc jsou obchodníci, kteří prodávají a skladují v běžném chlaďáku. Také doprava na tom nebude lépe.
    Dříve, pamatuji ještě za minulého režimu v Jednotě, to měli pod dekly, za vyšší teploty.

    Před lety se firma vymlouvala, že nedozrálost je prý požadavkem obchodníků - což je pitomost. Ono, kdyby byly zralé, tak na konci to špatné zacházení snesou, a šlo by to. A obchodník by si prosadil možnost vratky neprodaného, jako u pekařů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).