On je snad problém v tom, že nesmějí přijít po celou dobu pod určitou teplotu. Tušímže 4°C, ale z hlavy přesně nevím. Zkrátka jde o to, že se tím proces zrání zarazí, protože ty bakterie jsou relativně háklivé na podmínky. Potom to hnije, je to měkké, začne z toho vytékat tekutina...
On je i problém v tom, že se mají skladovat 4-8°C, což je ale více, nežli má být v lednici, a většina lidí má (3°C). Další věc jsou obchodníci, kteří prodávají a skladují v běžném chlaďáku. Také doprava na tom nebude lépe.
Dříve, pamatuji ještě za minulého režimu v Jednotě, to měli pod dekly, za vyšší teploty.
Před lety se firma vymlouvala, že nedozrálost je prý požadavkem obchodníků - což je pitomost. Ono, kdyby byly zralé, tak na konci to špatné zacházení snesou, a šlo by to. A obchodník by si prosadil možnost vratky neprodaného, jako u pekařů.