Zkrátka: EU s tím nemá nic společného. Jedná se pouze o chybu firmy, o přehnané šetření na distribučních nákladech a výrobní technologii.
EU je sice spolek, s šíleným vedením, vydávající spousty nesmyslných nařízení. Ale také je EU často používaná výmluva pro hodně gaunerů, neználků a nemehel.
S Olomouckými tvarůžky od firmy A.W. je už nejméně 10 let konec. Nejde jen o změnu na levnější a horší technologii. Výrobky jsou dodávány "podtržené", nezralé. Což je právě hlavní důvod, proč dnes tolik nesmrdí.
A není už šance je nechat dozrát, po cestě téměř vždy kulturu zabijí, takže už nedozrají, pouze hnijí.
Kromě toho - cena. Když to srovnám s zahraničními výrobky stejného typu, tyto jsou výrazně levnější, dnes i při lepší kvalitě. Dříve to bylo s kvalitou naopak.
Souhlas, nezralé tvarůžky prodávají i v podnikové prodejně v Lošticích. Pokud ovšem nepokládají za dozrálé i ty, které mají tvarohový střed.
Já tvarůžky po zakoupení hermeticky uzavřu do sklenice a nechám dobře 14 dní i déle ve spíži. Zatím mi nikdy neshnily.
Se zahraničními výrobky bych je ale nesrovnával, ta chuť to není.
On je snad problém v tom, že nesmějí přijít po celou dobu pod určitou teplotu. Tušímže 4°C, ale z hlavy přesně nevím. Zkrátka jde o to, že se tím proces zrání zarazí, protože ty bakterie jsou relativně háklivé na podmínky. Potom to hnije, je to měkké, začne z toho vytékat tekutina...
On je i problém v tom, že se mají skladovat 4-8°C, což je ale více, nežli má být v lednici, a většina lidí má (3°C). Další věc jsou obchodníci, kteří prodávají a skladují v běžném chlaďáku. Také doprava na tom nebude lépe.
Dříve, pamatuji ještě za minulého režimu v Jednotě, to měli pod dekly, za vyšší teploty.
Před lety se firma vymlouvala, že nedozrálost je prý požadavkem obchodníků - což je pitomost. Ono, kdyby byly zralé, tak na konci to špatné zacházení snesou, a šlo by to. A obchodník by si prosadil možnost vratky neprodaného, jako u pekařů.
Ale jdi ty mudrlante A viš co? Pověz nám, které nařízení EU nařídilo "odstranit dřevěné police měsíce až léta promořené potřebnými bakteriemi".
Kdyby jsi se nad tím zamyslel, tak by ti samotnému došlo, jaké pitomosti plácáš. I výrobce tvrdí, že "startovací kultura" se tam dostává jinak. A taky by ta tvoje pitomost znamenala, že například by nešel v EU vyrábět koňak, portské, a spousta dalšího.
A s tám gulášem, to je tak nehorázně pitomé, že to ani nebudu komentovat.