Mně prostě vyhovuje jíst rychleji. Jsem takový a když se mám nutit do jiného stylu, je to nepřirozené a jídlo si nevychutnám. ("Při dalším soustu zapomenu, jak chutnalo to předchozí") Od malička slyším, že mám jíst pomalu, že budu mít vředy a nevím, co ještě. Po mnoha desetiletích rychlého jídla jsem zcela zdráv - protože jím tak, jak se mi to líbí a nenechám si do toho kecat. Moje rada tedy zní - jezte, jak je pro vás přirozené a nevšímejte si takovýhle článků!
Souhlas, mám to úplně stejně. Navíc si potrpím na to, aby jídlo bylo teplé, kdybych měl každé sousto 20x přežvýkat, vychladne mi pokrm po pár soustech. Pak nejenže z toho nebudu nic mít, ale ještě budu frustrovaně jíst např. studenou omáčku. No, nic moc. Zkrátka jak píšete, ať si každý jí, jak mu to vyhovuje!
Na tom něco bude, to autorku jaksi nenapadlo. Znám akorát jednu restauraci, kde přinesou ohříváček a kastrolek okdud si může host nakládat na talíř, ale to zrovna nedělají v době obědů. Já se snažím nehltat, protože rychlé tempo mně nedělá dobře (jak jsem také četl, dokud máme v ústech, tak bysme neměli mít nabráno na vidličce), ale potom musím chodit sám na jídlo, jelikož nemám rád, když ostatní na mě musí čekat. Prostě je to složité.