Vlákno názorů k článku Ořechy, čočka, rýže: Proč je dobré je před konzumací namočit? od jk_Venus - Rýži mám rád. A ten arzén, kde se...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 9. 11. 2019 9:34

    jk_Venus (neregistrovaný)

    Rýži mám rád. A ten arzén, kde se tam vzal? Jasmínová z Lidlu 13 min vařím a pak 10 min nechám táhnout.

  • 11. 11. 2019 12:15

    Kateřina Čepelíková

    Dobrý den,
    do rýže se arzén dostává z půdy a z okolního prostředí.

    Pro ucelenost informace: Právě potraviny jsou hlavním zdrojem příjmu arzénu. Vůbec nejvyšší obsah arzénu byl Evropským úřadem pro bezpečnost potravin (EFSA) zjištěn v rybách a mořských produktech, a speciálně v suplementech na bázi řas hijiki. Dalším významným zdrojem jsou pak produkty ze zrnin, a to především výrobky na bázi rýže, otrub a klíčků. Hodně problematický pak může být například rýžový nápoj, který si doma vyrobíte pro malé dítě. Studie totiž ukazují, že nejohroženější skupinou (z pohledu příjmu arzénu) jsou děti do tří let.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).