Vsak ono je to v textu naznaceno "přesto po třech měsících pro nedosažení naplánovaných cílů zanikla." Aneb vse musi byt hned. Pak se nelze divit vysledku, ono chtit neopodstatnene zapadni ceny za zdejsi kvalitu a cenu prace, to neni vzdy cesta k rychlemu (a snadnemu) vydelku. Jenze budovat tu neco dlouhodobe, to neni moderni, viz http://www.lupa.cz/clanky/damejidlo-a-jidlo-ted-prodano-kupuji-je-nemecti-delivery-hero/
Souhlas, mít rozkrojené zelí dva dny v lednici a pak si stěžovat na oschlost a zašedlost je mírně řečeno úsměvné.
Na druhou stranu ze strany té služby nutit tři jídla je dost hloupé, na to bych se jim vybodl. Ale aspoň byl test komplexnější. Kdyby byla objednána jen kachna, výsledek by vypadal úplně jinak
Ale ja to zoxidovany ZELI jako chybu nepovazuju.
Co na tom nechapete?
Dobre. Budu slunickovy a tolerantni.
Chyba se stala na strane firmy, protoze zrejme nemaji nikde ZDURAZNENO, ze opracovane suroviny meni casem vlastnosti.
(napr. mnoho restauraci zakazniky upozornuje, ze v pripade jidla sebou ruci za kvalitu v momente servirovani do boxu).
Logicky.
Maso pripravene na urcity stupen propecenosti se za 15 minut zavrene v krabici zmeni...nebo salat s kuretem-teple maso na salat...atd.
Stejne je to s rozkrojenym zelim, nebo namletym masem...
Já souhlasím s tím, že pokud firma nutí odebírat jídla na několik dní dopředu, tak má také zajistit, aby suroviny pro tato jídla byly při standardním skladování schopny ty tři dny vydržet. Co je na tom tak nepochopitelného?
Ano, oxidace zelí je možná přirozený proces, to však nic nemění na tom, že v takovém případě se podobným surovinám mají vyhnout. Zvlášť když se prezentují, že "to zvládne každý". Normální člověk, který vařit umí, si ingredience nakoupí sám, recept (kolikrát i ve videoformě) najde na netu a jede. Tohle je tedy pro lidi buď neuvěřitelně líné a nebo neschopné. Tomu musí odpovídat složení balíčku. Ať už, jak píšete, patřičným upozorněním, pečlivějším balením a nebo výběrem jiných surovin (a tím pádem i receptů).
Zadna firma nikoho NENUTI- to delaji pouze statni urednici. Je prece vase svobodne rozhodnuti si u nich objednat sluzbu!
Proc by se tem surovinam meli vyhybat?
Protoze za tri dny neco zmeni barvu?
OK, na kvalite to trochu ubere, ale za rozumny penize se tohle delat v maximalni(minutovy)kvalite delat neda.
Pak uz je to vec zakaznika. Ta firma to podle me vzala za spatny zacatek i konec. Autorka trochu taky :)
Mala odbocka:
Ve Skotsku zkrachovala firma, ktera prodavala BIO lososy. Vite proc skoncila?
Ty ryby mely prirozenou barvu. Našedlou. To se nelibilo zakaznikum.
Nebyly tak hezky ruzovoucky. Kvalita samozrejme neutrpela.
Ze dvou tretin jste si vlastne odpovedel sam :))
Autorka zrecenzovala službu, kterou od firmy dostala. Potud v pořádku. Mně by stačily i ty fotky.
Říkáte oxidace, ok, beru, ale tristní je, že se dodavatel té oxidaci ani nesnaží zabránit. Když se podíváte, do jakého kvanta igelitu je každá ta surovina zabalená, mohly by být přinejmenším vakuované. Ale nejsou, dokonce jsou zabalené do dírkovaného plastu, aby oschly a zvadly co nejdůkladněji.
Ty brambory jsou evidentně nemocné a nemocné musely být už v době, kdy je dodavatel balil. Zrovna tak to zelí muselo být zvadlé už v době, kdy ho porcovali, protože normální zdravé a dobře ukrojené zelí drží pohromadě a nerozpadá se, jako by ho žvýkala kráva. Často mi v lednici zbyde půlka hlávky a ani po týdnu nevypadá takhle šíleně. A to ho do ničeho nebalím, jen ho položím uříznutou stranou na talíř. To černé snad ani není normální zasychání, ale hniloba.
I ty proslulé "polévkové balíčky" v řetězcových regálech se slevami vypadají obvykle líp než tohle. Celé to na mě působí dojmem zeleniny, kterou vybrali z kontejneru za supermarketem. Což bude patrně ten byznysový koncept, díky kterému jim k dosažení bodu zvratu stačí tři objednávky denně. Kolik objednávek stačí klientovi k dosažení bodu zvracení, to je asi taky zřejmé. :P
Nevím, kolik toho zelí bylo, ale...
Hlávka bílého zelí mi při teplotě 15-20 °C vydrží celý týden (vydrželo by déle, ale po týdnu už prostě žádné nemám). Je úplně jedno zda ho olupuji po lupenech, nebo ho průběžně okrajuji. Dělám obojí.
Uvědomte si, že v běžném obchodě ho mají (oloupané aby vypadalo čerstvě), několik dnů až týden. Jinak to zelí bylo sklizeno před jedním až několika měsíci a do obchodu přišlo ze skladu. teď se již žádné čerstvé zelí nesklízí, takže by se situace měla zhoršovat, ale nebude to až do března nijak zásadní (prostě to zelí vydrží).
U červeného zelí vrchní listy spíše schnout, ale zelí se většinou vysušuje a také se kazí minimálně.
Takova mlada a uz tak odvazna! :-)
Podle fotek soudim, ze rada z dodanych surovych ingredienci je jiz znacne deprimovana zivotem a nektere, snad ze zalu, radeji spachaly ritualni sebevrazdu. ;-)
Cele to na mne pusobi naprosto odpudive. Misto bezne balenych a mnou ocekavanych (vim, jsem naivni) potravin, tak jak je zname ze supermarketu, rozdeli do vanicek nejlevnejsi mozne zbozi z velkoskladu. Ve vanicce rozpatlana majoneza (a la chemik experimentator) je naprosto dechberouci.
Zkazena ryba mne vubec neprekvapuje. Kde by asi tak v Cechach vzali chlazenou tresku? Rekl bych, ze to je puvodne jiz X let zmrazena chudera.
Takže to máme 6 porcí za 900,- Kč. Úžasné. Když si dám oběd za 150,- v restauraci, tak už se poměrně kvalitně najím a mám to bez práce. To nepočítám náklady na plyn/elektřinu, vodu a čas potřebný pro přípravu. To se tedy vyplatí :-)
P.S. Když jsem koukal na ty fotky, tak kolik asi tak mohla být cena za ingredience + dovoz? Řekl bych maximálně 300, takže marže 200 %. Přesně, jak zde v diskuzi zaznělo: typický "Český" projekt jak být co nejrychleji milionář :-)