Ale v sezóně se s těmi otravami hrozí tak moc, že už občas mám i strach (a to sbírám jen pár druhů, které bezpečně poznám). S tím alkoholem úplně nevím, jak to je. Zrovna nedávno jsem někde narazila na článek, kde nějaký odborník ten alkohol úplně nezavrhuje (zkusím ještě dohledat). Jinak jednoznačně souhlasím s tímto: "Většina hub je hůře stravitelných, záleží na každém jedinci, jak houby snáší." zdroj: https://www.prodetox.cz/houbarska-sezona-je-tu-dejte-si-houby-hodi-se-i-pri-detoxikaci/ A tak prostě houby vařím déle.
Tady to vyjádření o alkoholu: Obecně však vztah hub a alkoholu není tak dramatický. Já naopak tvrdím, že je to docela neškodné, ne–li přímo zdravé spojení, neboť houby jsou považovány za těžko stravitelnou, „těžkou“ potravu.
zdroj: http://www.ireceptar.cz/vareni-a-recepty/houby/s-mykologem-o-otravach-jedovatych-a-halucinogennich-houbach-bez-predsudku/