Na rozdíl od ostatních firem Madeta měla alespoň tu slušnost, že reagovala. V tuhle chvíli mi víc vadí, že někdo z Českého telekomunikačního úřadu zevluje z práce v diskusi pod článkem o potravinách místo toho, aby dělal to, za co je placen z našich daní. Pak telekomunikační trh podle toho vypadá. :o/
Pane Petře, proč nesmysly, co vy o tom víte? Jestli jste ty chemické jogurty prodáváte, nebo dokonce vyrábíte, tak se za Váš názor nedivím. Naštěstí se o to také dost zajímám, takže slečna studentka má plnou pravdu. Mám už svoje osvědčené značky jogurtů, ty ostatní přehlížím. Vy pane Petře ten škrob s chemií klidně jezte dál.
Jak mi to připomíná příběh o rodinném tajemství.
Pohoda, hezký den
To je pravda. Výrobci cudně mlčí o obsahu, asi si myslí- radši se ani neptejte, ať se vám nezvedne žaludek.Tajíme to pro vaše dobro.:-)))Četla jsem teď knížku jedné novinářky, co žila 2 roky v Afghanistánu.Vrátila se zpátky domů, a těšila se na pořádné domácí jídlo: z hrůzou zjistila, jak se supermarkety za ty 2 roky rozlezly všude, a hlavně- to jídlo v nich je úplně bez vůně! Byla zvyklá jíst skromně, ale zelenina, maso nebo ovoce, tak vzácné tam, měly opravdovou chuť a vůni. Byly opravdové, a žádné náhražky! Tady už nic nechutná tak, jak má! A výrobci po nás ještě chtějí, abychom to brali za normální. Div že ne zdravé.
Kolega si kupuje bily jogurt. Do nej prisype musli a nakraji kousek hrusky, jablka nebo pomerance. Ja to od neho okoukal a zacal jsem to delat take. Vzdycky jsem si myslel, ze vyhodou naseho jogurtu je, ze obsahuje mene cukru. Ted vidim, ze oproti ovocnym jogurtum v nem mame opravdove ovoce. Zajimave.
Bingo! Je to smutné, ale je to pravda. Zrovna jsem u tohoto článku jedl višňový jogurt od Agroly. Vypadá to jako višeň, chutná to jako višeň a dle etikety je to "višňový protlak (min. 12%)".
Otázka je, jestli za určitých okolností tohle "umělé ovoce" není pro dobro věci. Mám rad třešně. Tenhle višňový jogurt mi chutná, ale je dost sladký, takže bych pomalu i řekl, že jím spíš své oblíbené třešně. Zároveň každý asi slyšel, co dokáže kombinace třešní a mléka. Jak bych dopadl, kdybych si nasypal třešně/višně do jogurtu? Ustál bych to, nebo by to bylo barvité vzpomínáni, jak jsem měl před léty salmonelózu s poněkud podobným průběhem?
Nejspíš si špatně interpretujete tento text.
Je velký rozdíl, pokud výrobce napíše: „višňový protlak (min. 12%)“ (= višňový protlak tvoří alespoň 12%, jogurt max. 88%), anebo pokud výrobce napíše „višňový protlak (složení: višně min. 12%)“ (= ve višňovém protlaku je min 12% višní; zbytek protlaku jsou nejspíš gely, barviva a aromata).