Dobrý den, na informacích v článku se shodují nutriční specialisté, gastroenterologové a další odborníci napříč příslušnými obory, konkrétně zde např. ve spolupráci s doc. Kohoutem (https://www.ftn.cz/centrum-vyzivy-39/). Úskalí, které mléko může pro některé jedince představovat, nikdo nepopírá, jsou v článku uvedena, i v mnohých dalších našich textech. Pro svá tvrzení ohledně "zcela nevyhovujících podmínek" v chovech, antibioticích a pesticidech v mléce máte nějaké zdroje? Z čeho prosím vycházíte? Tato oblast je v ČR přísně kontrolována, takže by mě opravdu zajímaly konkrétní příklady.
Souhlasím, že i u rostlinných alternativ si lze najít dobré příklady, a pokud někomu vyhovují, proč ne. Ostatně to samé je uvedeno v článku. Samozřejmě si každý může rozhodnout, co bude konzumovat, ale na základě platných informací, které se snažíme poskytovat, nikoli zavádějících tvrzení. To by pak vypadalo spíše na lobby výrobců rostlinných nápojů a produktů, že?)) LK Vitalia.cz