Přesně před týdnem se v Břevnovském klášteře uskutečnily oslavy Světového dne chleba. A proč zrovna v Břevnovském klášteře? Právě odtud totiž pochází první zmínka o výrobě chleba v Praze – to se psal rok 993. Zatímco dříve se vyráběl hlavně kulatý chléb pšeničný, dnes máme na výběr z celé řady různých druhů, tvarů i chutí. To bylo ostatně vidět i v prostorách kláštera. Jako doprovodný program Světového dne chleba totiž v prostorách kláštera uspořádal Svaz pekařů a cukrářů ČR velkou výstavu chlebového sortimentu. Na dvacet pět firem profesního sdružení prezentovalo více než stovku nejrůznějších druhů chleba.
Výstava dokumentovala vyspělost pekárenského oboru v České republice na začátku 21. století a neobyčejně širokou a bohatou nabídku chleba na trhu pro spotřebitele. Dosažený „chlebový rekord“ sto dva druhů chleba zaregistrovala Agentura Dobrý den Pelhřimov. Jaké chleby se do rekordu zapsaly, si můžete prohlédnout v galerii.