Vlákno názorů k článku Paleodieta – dieta z pravěku? Dvakrát zdravá není od bizwiz - Proč píšete množné číslo, když se vlastně vyjadřuje...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 12. 1. 2012 11:42

    bizwiz (neregistrovaný)

    Proč píšete množné číslo, když se vlastně vyjadřuje jen jeden lékař a ten ještě navíc opakuje dávno překonaný názor, že nasycené tuky jsou škodlivé. Vsadil bych se, že ten pán věří i na škodlivost cholesterolu.

  • 12. 1. 2012 16:44

    Tyna (neregistrovaný)

    Hlavně lékaři kroutí hlavou nad kdečím, ale pomoct člověku opravdu nedokážou. Lepší je poslouchat vlastní tělo..

  • 13. 1. 2012 11:43

    xlxl (neregistrovaný)

    Přesně tak. Já zase věřím na "zeleninové štávy" viz. Dr. Walker, který se díky nic dožil vysokého věku. U mne zase vypadá, že zabírají na Crohnovu chorobu (zánět střev), který se mi skoro úplně ztratil (v jedné oblasti úplně).
    Námi rafinovaný cukr a všechny kulinářské vymoženosti poslední doby (i tady jmenované, takže něco na té dietě bude) jsou pro tělo jedy. To raději např. cukr třinový, kvalitní domácí med a jiné přirozené (přírodní) zdroje.

  • 27. 12. 2013 20:09

    Gero (neregistrovaný)

    dobrý večer, musím podporiť Váš múdry názor, žiaľ český a slovenský lekári vedia len žalostne málo o výžive, nevedia jazyky..hlavne staršia generácia, kŕmia pacientov "socialistickým" bludmi o cholesterole a pod...ale česť výnimkám... nechcem urážať plošne, ale väčšina je taká. Stretávam sa s pacientami ktorý dostali na vyšší HDL cholesterol (dobrý cholesterol) silne dávky statínov (lieky na cholesterol). Mal som možnosť pozrieť študijné programy lekárskych fakúlt v ČR a SR, je tam len žalostne málo poznatkov o výžive a liečení vhodnými potravinami, len chémia a skalpel. Apropo Loren Cordain nie je hocikto, na rozdiel od pana doktora Pavla Kohouta z pražské Thomayerovy nemocnice, na ktorého sa pani redaktorka Příhodová odborne odvoláva. Dr. Cordain je profesorom na Department of Health and Exercise Science at Colorado State University, a autor mnohých svetovo známych kníh a vedeckých článkov v impaktovaných medzinárodných vedeckých časopisoch.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).