Dobrý den, pokud vím, jde prozatím o doporučení německého úřadu. Více zde: http://www.bezpecnostpotravin.cz/jsou-ostre-omacky-nebezpecne.aspx
V te dobe kdy jsi to psal nebyla Infinity uz asi tak rok nejpalivejsi.. Soucasna rekordmanka je Trinidad Scorpion Morouga:
http://www.bhutjolokia.eu/index.php?route=product/product&path=1_5&product_id=73
Jo jinak dokonce je i soutez v jezeni palivyho. Byla letos poprve, myslim v Brne..
Zakazovat prodej některých potravin, jen proto, že jsou ostré je samozřejmě hloupost. Ale líbil se mi popisek u jedné takové omáčky na e-shopu zabývajícím se právě prodejem různých ochucovadel - bylo tam napsáno, že by neměla být podávána nikomu, kdo nezná její sílu (např. z legrace, tedy "kanadský žertík"), že to může být i nebezpečné.
Což mi připomnělo jednu webovou diskuzi, kde osoby alergické na jisté složky potravin a nebo vegetariáni se zajímají v restauracích, co dostanou na talíři: hlavně se při objednávání ujišťují, že nedostanou něco, po čem je jim zdravotně zle. Ćíšníci jim odkývou ale absolutně všechno: vegetarián dostane polévku s masem, paní s prudkou reakcí na jisté koření ho dostane v hlavním jídle...absolutní ignorance zákazníků ze strany obsluhy. Ovšem na místě, kde jde o ohrožení života! Na druhou stranu když vím, že chilli papričky pálí, nekoupím si a odmítám sladkou nechutnou napodobeninu chilli papričky. Jen moje rozhodnutí. U křenu předpokládám, že bude pálivý, a ne rozleptaný nějakými mléčnými proteiny na hmotu neurčité chuti, ovšem na etiketě popsáno jako "křen". Kdybych snad toužila po nepálivém křenu,(takový blb nejsem, pardón) bude jednodušší sáhnout po kečupu, ne?
To nejlepší na konec; perfektní kombinace chili, bezpečná pro všechny včetně dětí, nijak přehnaně ostrá, přesto příjemně prokrví.
http://www.splachovac.cz/humorne-texty/nezkuseny-rozhodci-na-soutezi-ve-vareni-chilli.html