Názor k článku Pampeliškový med není med od anonym - Dobrý den, zajímaly by mne podrobnosti k následujícímu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 30. 3. 2015 11:03

    bez přezdívky

    Dobrý den, zajímaly by mne podrobnosti k následujícímu tvrzení:z článku "Při vyšších teplotách přidaný řepný cukr karamelizuje, ale kromě toho se také rozkládá, přičemž vzniká látka hydroxymetylfur­fural (zkratka HMF), která je pro člověka částečně toxická, neboť má karcinogenní účinky.
    Je rozdíl mezi vařením a pečením - protože jestli ne, tak by HMF vznikal i při pečení všech sladkostí, které jsou slazeny sacharózou, a to se mi moc nezdá. Děkuji za odpověď.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).