Názor k článku Pampeliškový med není med od Krajta - Dobrý den, HMF opravdu vzniká při tepelném rozkladu...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 5. 2017 13:57

    Krajta (neregistrovaný)

    Dobrý den, HMF opravdu vzniká při tepelném rozkladu cukru už při nízkých teplotách, a tento je přítomen ve všech výrobcích kde se cukr zahřívá víc než na 50 stupnů, je i v chlebě, je ve všech sladkostech a v normálním medu, který je zahříván aby déle vydržel je jeho hodnota hlídána a neměla by se pohybovat pod 60 mg na kg výrobku, informace o škodlivosti HMF je podle mne velmi zavádějící a nepřesná . Čím větší teplotě výrobek vystavíme, tím více se HMF vytvoří, a když si vezmeme kolik HMF jen například přítomno v instantní kávě což je asi 6g na kg, a že ho někdo pije třeba pět šest kafí denně, tak medu nikdy nezkonzumujeme za den tolik, aby nám ten vzniklý HMF nějak mohl škodit. Myslím, že to je jen opravdu velmi nafouklá bublina.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).