Názor k článku Pan „Chemie v jídle“: Jen dvanáct potravin se polepšilo od Santiago - To rozhodne nelze takhle plosne rict. U neceho...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 4. 9. 2012 20:31

    Santiago (neregistrovaný)

    To rozhodne nelze takhle plosne rict. U neceho muze byt levnejsi prima synteza, jinde muze byt levnejsi pouzit 'prirodnejsi' postup, navic se to s technologickym rozvojem muze menit. U nekterych se synteticka vyroba asi vubec neumi (napr. dost pochybuju, ze by se umelo vyrabet synteticky E 441 - zelatinu).

    Zrovna u glutamanu sodneho se dnes prevazne pouziva fermentace pomoci bakterii (viz http://ajcn.nutrition.org/content/90/3/728S ), protoze to zrejme vyjde levneji nez synteticka vyroba, ktera se pouzivala driv v 60. letech.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).