Ano chuť Pangase je naprosto jalová, v podstatě to skoro ani nechutná jako ryba. Před časem sem četl článek o tom, že Pangas kombinuje nevýhody mořských i sladkovodních ryb. Když vezmeme navíc podmínky v jakých se chová, tak je to nejen horší než propagované mořské ryby ale i než tuzemské sladkovodní ryby.
Takže neobstojí ani argument, že to jediná ryba, kterou jsou ochotni pozřít ti kdo ryby jinak nejedí. Přínos takový jaký si myslí.
A pokud jde o kapra, tak ten má svojí specifickou vynikající chuť díky které je to jedna z mých nejoblíbenějších ryb. A nikdy si nevybavuji, že by o Vánocích smrděl bahnem, ani desetikilový macek, to je jen tradovaný mýtus. Připravovat kapra tak aby nešlo poznat, že jde o kapra je škoda, kdo nemá rád ryby ať si dá kuře.
Tleskám! Já taky nikdy bahno z kapra necítila, po několikatýdenním sádkování to totiž ani není možné. Možná čerstvě ulovený kapr z bahnitého rybníka páchne,ale při jeho nakupování to moc pravděpodobné není. Nejvíc to říkají frfňové, co jim prostě ryby "smrdí", ale pak se ukáže, že kapra ochutnali jednou v životě, v dětství o vánocích, a protože tatínek řekl, že smrdí bahnem, tak ho od té doby nejedí....