Havle, nevím, kolik Vám je, jestli to je o Vaší paměti nebo zdrojích. Prodávala jsem v "pultovém" obchůdku nedaleko Prahy začátkem 80. let pod Potravinami Brandýs n. L. Dodnes si pamatuji: chléb za 4,20, máslo za 10 Kčs, mouka 3,80 nebo 4,20 atd. A chléb měl tehdy trvanlivost 72 hodin, ne 36, jak píšete!!! Proto jsme se o zbylý chléb z toho dne opravdu starali, aby do druhého dne vydržel v co nejlepším stavu a dal se ještě prodat. Protože mezi našimi zákazníky ještě tehdy byli i bývalí soukromníci, kteří neskrývali kritiku. Ale byla to ještě doba, kdy většina z nás "dospělejších" byla zvyklá vážit si nejen zákazníků, ale i potravin! Ikdyž systém školství už tehdy začínal produkovat u učňů úplně jiné myšlení.