Názor k článku Paradoxy výroby „českého“ hamburgeru od McDonald's od anonym - "Zisk na jednom jídle přesahuje 90 % z...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2019 12:12

    bez přezdívky

    "Zisk na jednom jídle přesahuje 90 % z ceny, kterou zaplatí zákazník, pokud ne všeobecně, tak v ČR je tak tomu se stoprocentní jistotou." - tohle je s prominutím totální kravina. Dokážete mi vysvětlit, jak by dokázali z 10% zaplatit brigádníky, suroviny, management, nájem,...? Neříkám, že na jednom jídle nebudou mít slušný zisk, ale 90%?!

    "Bulky se do provozovny McDonalds dovážejí jednou za uherský rok a pokud jsou ta jídla takto předražená, zůstávají tam v mrazáku příliš dlouho a začínají plesnivět. " - to je taky celkem přitažené za vlasy. Určitě se najdou případy kdy polotovary skladovali nevhodně. Nicméně při objemu, který McDonald's na pobočkách za den prodá je celkem nereálné, aby tam skladovali zásoby na více než řekněme týden, čtrnáct dní. Ještě jsem taky neviděl, že by něco v mrazáku zplesnivělo.

    U cenotvorby je potřeba brát v úvahu výrobní náklady, které budou napříč Evropou přibližně stejné, právě kvůli tomu co je popsáno v článku - maso z Česka, mleté v Polsku,... I proto je pak cena v různých státech podobná. Plat nějakého brigádníka má už jen minimální vliv

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).