Názor k článku Paradoxy výroby „českého“ hamburgeru od McDonald's od Lenka Krbcova - Dobrý den, jsem nadšená z řady věcí, ale...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 8. 2019 16:05

    Lenka Krbcova

    Dobrý den, jsem nadšená z řady věcí, ale velkochov zvířat ani velkovýroba potravin to rozhodně nejsou))) Zřejmě si nerozumíme, tak je to přeci myšleno, důvodem všech těch najetých kilometrů, opakovanéoh mražení atd. je právě tlak na co nejnižší cenu (jak je v článku uvedeno). A tu lze zajistit pouze při výrobě ve velkém objemu - a to opravdu hodně velkém, jak ostatně říká v citaci i zástupce českého masokombinátu. V minulosti se to zkoušelo dělat lokálně, ale nerentovalo se to. To je kontatování, nikoli můj názor, stejně jako další informace uvedené v článku. Mezinárodní porovnání cen Big Macu není předmětem článku, to je asi zřejmé, a není k tématu relevantní. Uvedený příklad s cenou opět odkazuje na tlak na co nejnižší náklady (a co nejvyšší zisk, samozřejmě). Poznámka s výletem byl vtípek na závěr? Asi si také umíte představit atraktivnější výlety než 700 km tam a zase zpátky s návštěvou zpracovatele masa))) LK, Vitalia.cz

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).