Tak jako cokoliv jiného, i ty zóny se dají udělat dobře nebo špatně. Pokud je v restauraci více místností nebo je to na patra a vhodně se to zkombinuje s ventilací, funguje to docela dobře – v takových podmínkách srovnání s bazénem už docela pokulhává.
A když příklad s bazénem přeženu – planeta Země má jednu atmosféru, do které kouří komíny, kuřáci, auta, všechno se to v ní míchá a my to dýcháme… podle „bazénové logiky“ bychom to měli všechno zakázat a umrznout na zdravém vzduchu…
Jsem nekuřák a kouření v restauracích mi taky vadí, na druhou stranu myslím, že zákaz kouření neodpovídá realitě – je potřeba snažit se o změnu, ale ne si ji vynucovat za každou cenu – ono to pak může dopadnout tak, že se hospody přejmenují na „kuřácké kluby“ a zákon bude jen pro srandu. Až bude ve společnosti situace taková, že hostinský víc ztratí na nekuřácích, kteří k němu kvůli kouření nepřijdou, než vydělá na těch, kteří u něj kouří, rád kouření ve svém podniku zakáže dobrovolně.