Názory k článku Pasta carbonara: Pavel Berky z MasterChefa radí s receptem i přípravou domácích těstovin

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 19. 3. 2021 20:17

    Jiří

    Tento pokrm pochází z Lazia či přímo z Říma, takže by tam pochopitelně neměl být správně parmezán (ten pochází z Emilie), ale ovčí pecorino romano. Jinak je ovšem předpis správný. (Podle tohoto jídla na jídelníčku se lehce přesvědčím o kvalitách českých italských restaurací a pizzerií: Pokud mají na jídelníčku spaghetti carborana a u toho je ve výčtu komponent uvedená smetana, tak vím, že tam o italské kuchyni nevědí vůbec nic.)

  • 20. 3. 2021 0:26

    bez přezdívky

    Tento pokrm si dělám doma celkem často, tedy bez těstovin. Zvykl jsem si na těstoviny Barilla, které mi přijdou jako dobrý standard. Nicméně je to jeden z nejjednodušších italských receptů na těstoviny a bílky co zbydou se pak vždycky spotřebují do nějaké buchty. Hlavně, než se uvaří těstoviny, je hotovo a na stole. S tou smetanou máte 100% pravdu.
    Nejlepší Carbonara jsem jedl asi v Torre Alfina v takové hospůdce, spíš tedy na zahradě rodinného domu, která byla místní restaurací. A ano byly s pecorinem.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).