jako vzdycky, lidi jsou liny a blby. proc kupovat tenhle hnus, kdyz muzu mit luxusni domaci.
naklady na pul kila jatrove pastiky max 30kc a je to luxusni pastika (20dkg jater=10kc, 20dkg liboveho bucku=15kc, 1 domaci vejce=3kc, majoranka+smes divokeho koreni+sul+pepr=2kc) k tomu 15-20min prace a pak hodinu varit ve forme. finalni produkt obsahuje pouze okorenenou smes masa a jater a ne jen 1% :)))
tak to co jsem napsal je zaklad za par kacek. kdyz mame chut na nejakou vytunenou tak misto bucku davame teleci plecko + lzici domaciho sadla, pridame najemno sekane mandle, male kousky vypecene anglicke slaniny, trosilinku brandy a formu pred naplnenim vylozime ibericem (jamon serrano). ovsem pak uz je cena trosky vyssi, respektive mozna na urovni te kupovane sragory :)))
delame si ji kdyz mame chut, vzdy cerstvou, ale zaviracku na plechovky ma otec doma. nic se neletuje staci naplnit konzervu prilozit plechove vicko dat do zaviracky a ona to vicko nalisuje dokupy, ze nepoznate rozdil mezi kupovanou a doma delanou. nebo postaci uplne sklenicka se zaviranim na zavit, obycejna zavarovacka proste cokoliv.
vetsinou ale resime vylet tak, ze si natipujem kvalitni restauraci v okoli kde budeme a udelame si rezervaci, je to pohodlnejsi :)))
Rezervace v kvalitní restauraci se dost neshoduje s tím, k čemu se paštiky používají. Když jdu s batohem do přírody, paštiku přibalím a rozhodně nevyhledávám kvalitní restaurace. Vlastně se snažím lidem vyhnout jak jen to jde a užít si chvíli klidu a ticha. Ale jinak díky za recept, zkusím, zní to dobře :-)
A to se do te jatrove pastiky opravdu davaji jatra? Ja mel za to, ze se nejprve pripravi smes rozemletych odpadku a okolo toho pak hlavni pastikar provede ritualni tanec s kusem jater napichnutym na vidlich, cimz se z toho hnusu stane ta kvalitni jatrova pastika, kterou vsichni znaji a po ktere se ve svete urcite vsichni mohou utlouct.