To je sice hezké, ale například:
- vepřové ve vlastní šťávě 330 Kč/kg.
- vepřové škvařené sádlo 236 Kč/kg
- játrová paštika 500 Kč/kg
Ano, nejsou tam zahušťovadla, ztužovadla, stabilizátory, separát, výrobní salám atd.
Ale ani to nejsou nijak drahé, či jinak problematické suroviny. Vepřový lalok, plec, bok, kůže, sádlo. Nejdražší na tom asi je hovězí krk (ve směsi s levnějšími surovinami, prodávané dohromady za 416 Kč/kg).
Takže zase nic. Tohle si může udělat každý doma do zavařovaček, věnuje tomu necelý den, a má na rok pořešíno.
Bohužel, v dnešní volnotržní nabídce je na výběr buď relativně levný hnus, nehorázně předražená slušná kvalita, nebo si to člověk musí doma udělat sám.
Přesto je fajn, že to někde prodávají. Když chce člověk vlašský salát, tak ten v původní socialistické kvalitě neprodávají nikde, a tam nezbývá než domácí výroba (včetně majonézy (!!).
Šunkový z Lidlu, podle ČSN.
Problém je ve dvou věcech: Je k sehnání jen v retroakcích a prodávají ho (nevím jestli pokaždé?) jen krájený na kolečka. Správně by měl být krájený na nudličky.
No co, tak jsou ty nudličky trochu plošší.
Vlašák podle tohoto receptu:
http://www.jaktak.cz/jak-udelat-vlassky-salat-pravy-vlasak-recept.html
Pane nebo paní xf,jestli si myslíte že v Lidlu v tzv.retroakci jsou ty retro výrobky stejného složení jako před r.89,tak se hluboce mýlíte.Jsou to ty samé konzervy,sušenky,kofola,salámy atd jaké prodávají celý rok.Jen mají ten tzv.retro obal.Lidi jim na to bohužel skáčou jak myš na špek
Nesnaž se předstírat, že jsi chytřejší, nežli ve skutečnosti jsi. A v žádném případě nepodsouvej své fantazie za myšlenky jiných. Je to drzé a neslušné. Ju?
Děkuji myšáčku na špeku. Ono je to složitější, nežli prosté "všemu věřím", či stejnému opačnéhu "ničemu nevěřím". Pokud si nemyslíš, že je to pro tebe příliš složité, tak si sám pro sebe nastuduj, co je stejné, co je odlišné, a v čem je to odlišné.