Vlákno názorů k článku Páter František Ferda: léčitel, jehož rady a recepty se cení i dnes od Milan Real - Každý z nás ovlivňuje zda se konzervanty, barviva...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 1. 2020 20:18

    Milan Real

    Každý z nás ovlivňuje zda se konzervanty, barviva atd. budou používat... Stačí se dívat a vybírat si ve zboží... Některé potraviny už bývají označeny - Bez barviv a konzervantů. (Pokud jsou, upřednostňuji je). Určitě se objeví názory - To je stejně jedno, chemie je ve všem... Takovým říkám - Jezte si co chcete... Však v poslední třetině života se vám to v organismu nahromadí a jste to Vy kdo má problém. Kdo si potraviny vybírá a jí zdravě - vždy se mu to vrátí.

    (Jako lidé jsme vybaveni spíše na rostlinnou stravu. Maso, masné výrobky ve střevech hnijí, výsledek cítíte při velké straně... To u rostlinné stravy není. Je zdravější... Jen to chce překonat dlouholetý zvyk jíst vše... A není to jednoduché. K razantnímu kroku nás donutí většinou až vážná nemoc, (rakovina). I ten pes se často uzdraví z některých nemocí jak začne postit... Půst je očistný. Daleko lepší jak různé detoxikační kůry které často nefungují. V našem světě slovo půst je pojem skoro neznámý. Ale pomáhá... A upevňuje vůli.)

    Takže každý jezme co chceme - výsledky za to si časem zodpovíme sami.

  • 15. 1. 2020 7:23

    tsd

    Nechápu, jak někdo může mít něco proti konzervantům. Nebo si opravdu myslíte, že potraviny s konzervanty jsou více škodlivé než potraviny obsahující plísně, nebo např. botulotoxin? Zapomeňte na argument, že problém vyřeší čerstvé potraviny. To je jen pohádka v praxi nerealizovatelná.

  • 16. 1. 2020 14:03

    Milan Real

    Jak jistě víte konzervanty jsou jedy, které zabíjejí bakterie atd. Veškeré jedy pro nás na této úrovni nejsou nebezpečné. Aspoň ne okamžitě. Jak jistě víte jedy které neumí organismus vyloučit se v organismu ukládají. Co není nebezpečné v malých dávkách začne být nebezpečné při jejich hromadění v organismu za mnoho let... Nemluvě, že se dnes vyrábí daleko více těchto látek než se vyrábělo za komunistů... Pak se stává, že lidé dostávají častěji nemoci, protože mají poškozenou imunitu... Muži jsou míň plodní... Jedy se dostávají všude - do půdy, vody... Hmyz si na ně vyvine imunitu, ale ptáci co je jedí, už ne.
    Byla kdysi aféra s DDT. Používalo se všude proti hmyzu... Práškovaly se s ním pole... Hmyz umíral, úrody byly vysoké... Hledělo se na ni jako na spásu... Nakonec se vše otočilo... Hmyz si vyvinul na něj imunitu, ale každá živá bytost na Zemi, včetně lidí má v sobě určité množství DDT. Stejně to bude s konzervanty. Je to časovaná bomba... jen bouchne vzhledem k minimálním používaným dávkám asi později.
    Nebo plasty.
    1. Nyní vědci objevili v obyčejné vodě malé množství plastových vláken... Dopad na zdraví člověka zatím není znán.
    2. Z plastů se vylučuje BPA. Pro mimina se již mají prodávat jen speciální plastové láhve aby se tato látka z plastu nevylučovala... Pro nás dospělé to je ovšem dobré... Zakázat to nikde nechtějí... Plast totiž vynáší na celé Zemi 5 miliard dolarů denně... Takže není vůle... Někdo na výrobě bohatne, jiní za to doplácejí, někdy i zdravím. (Takže já už piju jen ze skleněné láhve z Ikey, abych si z nápojů nepřidával plastu více...)
    Botulotoxin jako takový se objevuje velmi vzácně... Jenže se delší dobu nejsilnější organický jed používá na redukci vrásek. :-) A prý to není nebezpečné...
    Zpráva: WASHINGTON, PRAHA - Špatná zpráva i pro české a moravské krásky. Populární medicínský přípravek Botox, používaný kromě jiného k vyhlazování vrásek, může podle amerického vládního Úřadu pro potraviny a léky (FDA) ve vzácných případech způsobit i smrt. Látka botox neboli botulotoxin je široce užívaná i v Česku. V lékařství a kosmetické medicíně se u nás užívá pod obchodními názvy Botox, Dysport či Neuro Bloc. Injekce botulotoxinu jsou populární zejména v kosmetické medicíně, vyhladí totiž na několik měsíců vrásky. (Však si to najděte...)
    Takže žena (muž), co si to nechá píchnout a má to v kůži, sice na maximálně 3 roky vyhladí vrásky, ale člověk se dobrovolně přiotravuje, protože ten jed se nevypaří... Organismus s ním musí bojovat... Tím je tělo oslabeno na boj proti nemocem...
    Prostě naše civilizace používá moc jedů, a to se jí obloukem zase vrátí. Můj názor je, že není dobré věnovat se případu otravy botulotoxinem, který se objeví jednou za 3-5 let a okamžitě po něm jede hygiena, případně policie, když konzumujeme denně věci, které jsou nacpány konzervanty, barvivy atd. Koupil jsem jednou grónský salát... Dívám se na složení - 13 éček! Když jsou dvě, tři... Ale tolik? Začal jsem si všímat prodávaných salátů... Zkuste se podívat také. V určitých případech Vám vyskočí oči z důlků co jíme. Tak si raději udělám nějaký sám doma, není to těžké a mám to éčkově o 3/4 chudší (éčka z majonézy nebo tatarky). Ale jak říkám - Jezme si každý co chceme, chytrolíni časem zdravotně doplatí na své postoje. Ale každého věc... Máme jen jedno tělo... Jiné už nedostaneme. Proto raději čtěme a buďme přístupni k argumentům malého množství lidí nebo i jedinců, než v TV hlásané názory, které se za pár desítek let ukážou jako strašná blbost... (Viz. DDT, léky kdysi zdravé, dnes zakázané...) Určitým lidem jde o jejich zisky, proto podplácejí kdekoliv... Jenže doba jde dál... Dnes jsou volně prodávané škodlivé umělé sladidla, které budou zase v budoucnu zakázány...) Lež nelze pořád vydávat za pravdu... Nelze.

  • 16. 1. 2020 16:11

    tsd

    DĚKUJEME ZA OBSÁHLÝ NÁZOR, ALE JAKSI JSTE OPOMINUL MOJÍ ZÁKLADNÍ OTÁZKU. JSOU ŠKODLIVĚJŠÍ POTRAVINY S KONZERVANTY, NEBO POTRAVINY S PŘÍRODNÍMI JEDY? To je oč tu běží. Pokud potravina obsahuje konzervanty ve známém množství ( považovaném za bezpečné) je škodlivější než potravina obsahující neznámé množství plísní, přírodních toxinů, bakterií a virů??? Nejde jen o možné otravy, ale také o "tyfus mor a neštovice" :-D Odlišujte Éčka od reziduí pesticidů, herbicidů a podobných dobrot. Takže ani salát vyrobený doma z brambor a zeleniny, která obsahuje právě zbytkové množství pesticidů nemusí být zdaleka tak nezávadný jako salát s éčky, vyrobený z dobrých surovin. Mimochodem ta éčka jsou většinou látky přírodního původu, až na výjimky. Zatím 65 nezřízený život a pevné zdraví. Přeji ho i vám. Pamatujte"ALKOHOL PODÁVANÝ V MALÝCH DÁVKÁCH, NEŠKODÍ V JAKÉMKOLI MNOŽSTVÍ" DAG BADMAN

  • 24. 2. 2020 13:12

    martinpoljak

    Jasně. Vy vlastně zastáváte názor, že potraviny jsou buď s konzervanty nebo zkažené. Nic mezi tím (například potraviny bez konzervantů nezkažené) neexistuje. Blábol. Chápu vaší neschopnost neuvažovat černobíle, ale nepodsouvejte ji ostatním.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).