Rád jsem u Kabáta nakupoval - ale v poslední době se ohlížím po jiných pekařstvích. Jejich velký "chléb z kamenné pece" byl opravdu výborný, ale poslední rok to už není tak úplně ono. Nemá tak výraznou chuť, kurka často gumová, nedopečená, po dvou dnech je chleba už tvrdý - dříve vydržel týden. Lepší je ten jejich chleba s tou správnou popraskanou kurkou za 50 korun, jenže většina jejich stánků jej odmítá půlit. A celý chleba doma nesníme. Přitom v Německu vám podobné "rozpraskané" chleby bez řečí rozpůlí. Psal jsem Kabátům 2x připomínky na jejich mail, ale ani jednou nepřišla odpověď. Jiné firmy napíšou aspoň "trhněte si nohou", ale jim jsem za odpověď nestál. A tak zjišťuji, že jsou pekařství, kde mají výborný čelakovický nebo mšenský chleba, i ten hostivařský je dost dobrý. U Kabáta jsem přestal nakupovat.
Mě zase zarazilo, že v pekařství Kabát v Kauflandu Stodůlky stojí koláče o 10 Kč více než jinde. Když jsem se jich ptala, proč je mají za 32,- , tak říkali, protože je tam pečou a do jiných jen zavážejí. Ale nějak jsem nepochopila, proč by rozdíl musel být tak velký. A jestli vůbec.
je jejich makový závin se švestkami. Kupovala jsem jejich pečivo (hlavně sladké, místo jiných pochoutek, ale i celozrnné nebo i chléb, mazance, apod.) u metra na Florenci. Už 2 roky ale do Prahy jezdím velmi vzácně. Tenhle závin byl a snad pořád je, jako sen! Stál myslím 26 Kč, ale byl ho kousek, co se nedal sníst najednou.
CITUJI ZE ČLÁNKU:
"Určitě si naše pečivo nekoupíte v potravinových e-shopech, ve kterých nikdo nezná své objednávky dopředu. Já jim nemůžu přivést rohlík, který tam někde v hale bude ležet dvanáct hodin. Jak by asi vypadal? Proto půjdeme cestou vlastního pekařského e-shopu"
No a nyní? Z vesela dodávají do potravinářských eshopů jako je Rohlik.cz nebo Kolonial.cz či Košik.cz
Prachy jsou prachy...