Pekárny hypermarketů Globus nově pečou vlastní toustový chleba

29. 1. 2022

Sdílet

 Autor: Globus
Pekárny Globusu přicházejí na trh s vlastním toustovým chlebem v několika variantách. Důvodem je dle řetězce poptávka zákazníků. Globus tak doplňuje ostatní vlastní pekárenský sortiment. Ten již čítá přes šedesát druhů sladkého a slaného pečiva.

Holding Globus vstoupil na český trh v roce 1991 založením společnosti Globus Praha s.r.o. Německý maloobchodní řetězec má přitom mnohaletou tradici. Činnost rodinné firmy zahájil roku 1828 Franz Bruch otevřením obchodu s potravinami v sárském St. Wendelu. V současné době stojí v čele společnosti představitel již šesté generace rodiny Bruchů – Matthias Bruch.

První český hypermarket Globus byl otevřen 4. listopadu 1996 v Brně-Ivanovicích. V současné době se na území České republiky nachází 15 hypermarketů. Disponují kompletní vlastní výrobou v řeznictví, úplnou pekárenskou produkcí včetně cukrářství a vlastními restauracemi a kavárnami. Vlastní výrobny Globusu vyrábějí více než 700 potravin, které najdete pod označením Poctivá výroba Globus. Nyní k nim přibude i toustový chleba, informuje společnost v tiskové zprávě.

Patnáct pekáren Globusu peče přes 150 tisíc kusů vlastních toustových chlebů

Nově si zákazníci mohou koupit nový v Česku upečený toustový chléb. A to přímo tam, kde se od základních surovin vyrábí, v patnácti pekárnách hypermarketů Globus. Důvodem k jeho uvedení do prodeje byla zejména změna zákaznického chování v uplynulých dvou letech.

I když lidé stále preferují čerstvé nebalené pečivo, začal se zvedat i zájem o pečivo balené. Do této skupiny spadají právě toustové chleby. Přitom vymyslet recepturu na toustový chleba nebylo úplně snadné. Receptury a postupy ladili v Globusu několik měsíců. Upéct toustový chleba požadované chuti a konzistence si vyžádalo důkladnou přípravu, každý výrobek také musí před uvedením na trh projít technologickými zkouškami.

„Následně jsme ho několik týdnů pekli a prodávali jen v hypermarketu v Praze- Čakovicích. Pozitivní ohlas zákazníků nás povzbudil, náš toustový chleba mizí z regálů raketovou rychlostí. Nyní ho budeme péct a prodávat ve všech patnácti hypermarketech ve variantách světlý, grahamový a cereální vždy ve dvou gramážích,“ uvedl vedoucí výroby a prodeje pekáren Globus Pavel Meduna.

Toastový chleba Globus


Autor: Globus

Druhy a ceny:

  • Toustový chléb světlý 430 g / 26,90 Kč
  • Toustový chléb světlý 210 g / 15,90 Kč
  • Toustový chléb cereální 430 g / 28,90 Kč
  • Toustový chléb cereální 210 g / 16,90 Kč
  • Toustový chléb grahamový 430 g / 28,90 Kč
  • Toustový chléb grahamový 210 g / 16,90 Kč

O ostatní toustové chleby zákazníci nepřijdou

Současně se v těchto hypermarketech Globusu i nadále dají běžně koupit i toustové chleby od dalších dodavatelů. Podle Pavla Meduny nejde o boj se stávající konkurencí. „Zákazníci se nás stále častěji ptali, zda jej nebudeme sami vyrábět. Máme patnáct v rámci celé ČR a zpětnou vazbu našich zákazníků tak máme od Karlových Varů po Havířov. Proto jsme se rozhodli vlastní toustový chléb péct,“ říká s tím, že jde o doplnění sortimentu vlastní výroby.

Hlavním cílem pekáren Globus je nabízet zákazníkům tradiční pekařské výrobky, jako jsou rohlíky, housky a chleby s obsahem tradičního kvasu, ale právě také speciality, kterými se liší od ostatních konkurentů.

Toustové chleby se zařadily do skupiny Poctivé výroby Globus. Jsou vyráběny přímo v každé pekárně těchto patnácti hypermarketů, což znamená, že od výroby do regálu urazí jen několik metrů. Mají také svoje vlastní obaly, které zapadají do celkového konceptu pekařských výrobků Globus.

Galerie: Hypermarkety Globus mění podobu

Chcete mít každé ráno v mailu přehled aktuálních článků z Vitalia.cz? Objednejte si náš mailový servis a žádná důležitá informace vám neuteče. Objednat si lze i týdenní přehled nebo také newsletter To hlavní, páteční souhrn nejdůležitějších článků ze všech našich serverů. Newslettery si můžete objednat na této stránce.

Autor článku

Všeobecné dotazy, připomínky a tipy směřujte na adresu redakce@vitalia.cz.

Tiskové zprávy zasílejte na e-mail press@vitalia.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).