Názor k článku Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně od Pavel - Když ony děti mají jaksi jinou chuť než...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2011 7:46

    Pavel (neregistrovaný)

    Když ony děti mají jaksi jinou chuť než dospělí. U nás třeba kečup ani tatarku téměř nepoužíváme, jenže dětem to tak chutná, že si je kupují ze svého kapesného a cpou do všeho. Podobně jim různé náhražky chutnají více než originální potravina a vynucují si to. Ale jak stárnou, tak jim ty náhražky přestávají chutnat.

    A když chci uvařit, aby toho bylo hodně a rychle a aby to jedly děti dělám toto:

    Rozpis pro čtyři osoby:

    - 250 g skleněných nudlí
    - pytlík mraženém čínské zeleninové směsi
    - 750 g krůtích prsou
    - Sladká paprika, chilli, sůl, olej (používám slunečnicový)

    Krůtí prsa nakrájím na kostky okořením paprikou a chilli, zakápnu olejem, promíchám a nechám odstát (klidně i přes noc).

    A pak se musí paralelně udělat toto:

    V třílitrovém hrnci uvést do varu vodu s trochou oleje (nesolit!) a když se vaří, odstavit a dát tam spařit skleněné nudle na pár minut a pak je zcedit

    Na oleji osmahnout zeleninu, přidat sladkou papriku, osolit, podlít a chvilku podusit.

    Maso osolit a usmažit na oleji.

    A pak se to všechno smíchá dohromady a podává.

    Vyjde to tak na 160 Kč pro čtyři. Jestli je to drahé nebo levné a jestli to je jídlo nebo blaf posuďte sami.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).