Když ony děti mají jaksi jinou chuť než dospělí. U nás třeba kečup ani tatarku téměř nepoužíváme, jenže dětem to tak chutná, že si je kupují ze svého kapesného a cpou do všeho. Podobně jim různé náhražky chutnají více než originální potravina a vynucují si to. Ale jak stárnou, tak jim ty náhražky přestávají chutnat.
A když chci uvařit, aby toho bylo hodně a rychle a aby to jedly děti dělám toto:
Rozpis pro čtyři osoby:
- 250 g skleněných nudlí
- pytlík mraženém čínské zeleninové směsi
- 750 g krůtích prsou
- Sladká paprika, chilli, sůl, olej (používám slunečnicový)
Krůtí prsa nakrájím na kostky okořením paprikou a chilli, zakápnu olejem, promíchám a nechám odstát (klidně i přes noc).
A pak se musí paralelně udělat toto:
V třílitrovém hrnci uvést do varu vodu s trochou oleje (nesolit!) a když se vaří, odstavit a dát tam spařit skleněné nudle na pár minut a pak je zcedit
Na oleji osmahnout zeleninu, přidat sladkou papriku, osolit, podlít a chvilku podusit.
Maso osolit a usmažit na oleji.
A pak se to všechno smíchá dohromady a podává.
Vyjde to tak na 160 Kč pro čtyři. Jestli je to drahé nebo levné a jestli to je jídlo nebo blaf posuďte sami.