Názor k článku Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně od Lenka Krbcova - Dobrý den, no právě, musí vyjít s málo...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 8. 11. 2011 21:47

    Lenka Krbcova

    Dobrý den, no právě, musí vyjít s málo penězi na jídlo. Na jídle ale - alespoň podle mých zkušeností s pětičlennou rodinou - ušetříte nejvíc, když poctivě vaříte. Koupíte základní suroviny, ne polotovary, a vaříte a vaříte... a na to by snad maminky, minimálně když jsou doma s dětmi, mohly mít čas. Co ušetřím třeba na "falešných langoších" z obrázku oproti normálnímu langoši? A ty jahodové knedlíky jsem si schválně na Mimibazaru našla: "Koupený "domácí knedlík", nebo opravdu doma dělaný knedlík ,čerstvé jahody, cukr, zakysaná smetana a pro doladění barev trochu rozpuštěného másla..." Kolik stojí kupovaný "domácí knedlík" a na kolik vyjdou suroviny na kynuté těsto (mouka, mléko, vajíčko, droždí)? Kde je ten finanční rozdíl? Jenže, jak autorka píše: ...dostanu chuť na ovocné knedlíky, ale než bych udělala těsto, než by vykynulo, než bych zabalila jahody do těsta, než by to znovu vykynulo, než bych to uvařila...

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).