A co jste to vystudovala, že nemůžete s tímto vysokoškolským vzděláním dělat žádnou lépe placenou práci? Takhle mizerně placená není ani učitelka, ani zdravotní sestřička s maturitou, takovéhle platy mají snad vyučené prodavačky... Já mám "jenom" maturitu, z finančních důvodů ale dělám v jiném oboru, než jaký jsem vystudovala... Každopádně "odpadky" jsem nejedla ani v dobách, kdy jsem byla na podpoře (jsem z kraje s vysokou nezaměstnaností). Čím míň peněz mám, tím víc musím přemýšlet, za co je utratím, zvlášť pokud jde o jídlo a tuplem pokud musím živit i malé děti. V takovéhle situaci je zvlášť důležité pást po kvalitě a nenahrazovat ji kvantitou. Nebýt líná postát chvíli u sporáku a pustit se i do náročnějšího jídla než jsou špagety. To je velký mýtus, že dobré jídlo z poctivých surovin musí být nutně drahé a normální člověk si takovouhle kuchařinu nemůže dovolit a musí se spokojit s polotovary, náhražkami a podřadnými potravinami. Mít míň peněz znamená pouze to, že si musím dát víc práce s tím přemýšlením, co nakoupím a uvařím, abych dala rodině do žaludku kvalitní a výživnou potravu. Nemusíte přece hned kupovat bio lososa, argentinské hovězí, krevety nebo artyčoky, kvalitní jídlo může být úplně obyčejné, z prostých surovin (čímž nemyslím laciná šizená ochucovadla jako kečup). Já pocházím z velmi! chudých poměrů a nepamatuju se, že by nás maminka někdy odbyla něčím takovým. Vařit prostě a levně neznamená sáhnout po náhražkách a podřadných potravinách. Když udělám brambory na loupačku s nějakým míchaným tvarohem (česnek, olej, sůl), koprovku s vajíčkem, dušenou mrkev s hráškem, květák jako mozeček nebo hovězí vývar se zeleninou, neutratím za takovou večeři majlant a všichni se dobře najedí. Jen je to holt trošku složitější než dát vařit nudle. Ano, jsme pracující ženské a kde to jde, tam si tu domácnost nějak ulehčíme a zjednodušíme, ale jsou věci, které by se prostě šidit neměly. Zvlášť pokud živíme děti.