Fakt je, ze varit pro jednoho je skoro stejne nakladne jako varit pro tri (2+1). Pokud "dobre se najist" neznamena 300g hoveziho lze v jednu porci pripravit za cca 30 Kc (pro jednoho za 40 Kc).
Paradoxne prave nahrazky a nejruznejsi polotovary a jinr hnusy jsou uplne nejdrazsi.
Pokud si nestojis 2x dobre, tak si asi nepujdes kupovat "farmarske" kure za 150Kc/kg, ale chlazene kure v beznem supermarketu je levnejsi nez krvi obarvena soja, kterou ti tamtez prodaji ve forme parku, nebo levneho salamu.
S trochou sikovnosti predstavuje kure 2x 2,5porce jidla ergo nakladove se dostavas nekam pod 10Kc za porci. Za 10Kc muzes mit lzicku vlasaku s umelou majomezou a nejhorsi nahrazkou salamu v papiru (tak spatna surovina jako se pouziva pro "lahutkarskou vyrobu" se na pulty ani nedostane) a pulku rohliku, nebo obstojnou porci masa. Jenom nesmis bejt linej varit.