Názor k článku Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně od Koudelka - Především je každého věc z čeho vaří a...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 11. 12. 2011 23:17

    Koudelka (neregistrovaný)

    Především je každého věc z čeho vaří a co vaří. A pokud je v článku zmínka o kvalitních potravinách - to je sice hezké, ale kde je v našich končinách jaksi sehnat, že? Když tady se vesele prodávají potraviny, které by za hranicemi nedali ani prasatům. A je jedno, jestli to jsou potraviny z kategorie levných, drahých nebo ještě dražších - tzv. bio. Jediné řešení je nakupovat potraviny v zahraničí. Samozřejmě kdo může. Já to tak činím již několik let. A nejen že mám potraviny zdravější a chutnější, ale i cca o 1/3 levnější. U náš bych už nekoupil nic, protože by mě to ani nechutnalo. A toto je pravý problém. "Odborníci" se podivují, že Češi nakupují potraviny dle ceny a ne kvality. Ale už se nikdo nepodivuje nad tím, že i nekvalitní a "levné" potraviny prodávané v ČR jsou dražší než ty levné v zahraničí. Jenže i ty levné prodávané za hranicemi jsou kvalitativně o tři řády výše než ty "de luxe" prodávané u nás. Tedy je nutno nadávat na státní kontrolní mechanizmy, které zjevně nefungují a dovolí u nás prodávat takovéto nekvalitní blafy.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).