Vlákno názorů k článku Pekelná česká kuchyně: hlavně že je toho hodně, rychle a levně od rachad - Mám dojem že poslední dobou se roztrhl pytel...

  • Článek je starý, nové názory již nelze přidávat.
  • 14. 11. 2011 23:12

    rachad (neregistrovaný)

    Mám dojem že poslední dobou se roztrhl pytel s kritiky "české chutě", "českých kuchařů", "českých hospodyněk"... Je mi trochu líto když čtu názory např.pana Poštulky, nebo madam Michopulu jak je to tady děsné a hrozné. Teď je taková móda střílet vlastňáky. Já znám lidi co neumí vařit a náhodou jsou Češi ale stejně tak znám Čechy kteří vaří skvěle. Dělají si domácí zabijačky, udí si ryby a sýry, pečou chleba a frgály a jsou do toho umanutí. Jedno jsem se naučil. Nestavět na tom v čem dobrý nejsem ale rozvíjet to v čem dobrý jsem. Když bych to měl přeonačit na současnou módu vysmívání se sami sobě - proč nikdo nemluví o tom co Češi umí dobře(třeba vařit)a každý se jen vysmívá tomu jak je to tady upachtěné a k ničemu? Než aby si někdo dal tu práci zamakat na změně k lepšímu, vidím jen výsměch. Nemyslím že je to tak zlé. Myslím že hodit takhle do jednoho pytle všechny Čechy není fér.

  • 15. 11. 2011 9:17

    Lenka Krbcova

    Dobrý den, dávám vám za pravdu, že kritiky zaznívá hodně, ale cílem není výsměch, ale právě zlepšení toho, co dobré není. Na našem serveru se snažíme hledat i pozitivní příklady, proto podporujeme třeba farmáře a trhy (ne že by byly nez poskvrny), a hledáme lidi, kteří usilují o poctivý přístup (viz např. aktuálně http://www.vitalia.cz/clanky/zivotopis-meho-kurete/ a http://www.vitalia.cz/clanky/misto-kurete-kupujete-zivocisnou-bilkovinu/). Přeju dobré jídlo LK, Vitalia.cz

  • 15. 11. 2011 9:30

    Karin

    Nemyslím, že se všechno hází do jednoho pytle a že se jenom kritizuje. Naopak. Zkuste vidět obě stránky mince. Já vidím i chválu, snahu pracovat na tom dobrém, oprašovat poklady české kuchyně, vrátit se k původní, poctivé kuchyni... Ale i kritizovat je potřeba a kritizovat tady rozhodně je co, protože při té úžasné tradici světoznámé poctivé české kuchyně a při dnešních možnostech je nesmírná škoda, že někteří kuchtíci amatéři propagují hovadiny typu smažený knedlík s gothajem v trojobalu.... Na změně k lepšímu se rozhodně maká, ale bez nepříjemné kritiky se to bohužel neobejde a někteří kuchtíci ji holt budou muset skousnout a nechat si poradit, pokud svoji snahu pracovat na zlepšení myslejí upřímně...

  • 15. 11. 2011 13:41

    rachad (neregistrovaný)

    díky za vysvětlení, ale jen bych vás opravil.Farmářské trhy na Kulaťáku prodlouženy až do Vánoc!Farmářské trhy pokračují - termíny od pátku do neděle. Soutěž: Recepty z farmářského trhu - známe výherce Neviděl jsem kromě reklam na farmářské trhy (marketing je marketing)že by tady někdo psal například o domácích kuchařkách a pekařkách z nichž se jen hrstka dělí o své zkušenosti na internetu formou blogu. Například. Nebo o kuchařích kteří vaří jinak než se tady píše. Nebo že v některých supermarketech už se dá levně koupit česká zelenina která není špatná. Nebo že třeba v Davli se dělají dobré uzeniny a v Polabí bio mozzarela. Spousta kuchtíků už je natolik poučených že když si neví rady, a mají připravit cokoliv "domácího" zajdou právě na blogy. Narozdíl od kuchařek se tam totiž zhusta píše i tom jak se to několikrát nepovedlo a proč. A narozdíl od novinářů - i těch internetových nikdo nemá zapotřebí kontrovezní hanočlánky a bombastické titulky :-) Myslím že vidím obě stránky mince. Pokud vidím nadpis "Pekelná česká kuchyně" kde mám zaznamenat nějaké výjimky? A Češi to a Češi ono? A ještě nakonec. Nezlobte se na mě ale česká kuchyně není světově proslulá a myslím že nikdy nebyla a už vůbec ne tradičně, narozdíl třeba od českých kuchařů. Kritizovat je super, ale ne výsměch. A potom je fajn kritika s návrhem konstruktivního řešení. Ať to vyznělo jakkoliv hloupě, třeba paní Michopulu se o to nedávno pokusila.

  • 15. 11. 2011 19:21

    David (neregistrovaný)

    Nevím, jestli je zesměňování "kuchtíků" které zmiňujte správná cesta. Ti "kuchtíci" na tyto stránky a této podobné ani nepáchnou. Tzn. přínos toho je pouze v tom, že lidé, kteří na tento web chodí, se zasmějí, jak se jiná skupina (jejich protipól) stravuje. Tzn. příspěvek nelze brát jako kritiku ale spíše pobavení.
    Navíc kritika jako taková nesmí být sama o sobě zesměšňující. Zesměšňování konstruktivitě nepřispěje.
    Tzn. zdravá, dobrá kuchyně - výborně! Dávám palec nahoru. Ale zesměšňování, resp. spíše pomlouvání (protože ty konkrétní maminky jistě tento web nikdy nenavštíví) dávám palec dolů.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).